Turistattraksjoner i Kambodsja

Sihanoukville som regnes for å være landets fineste strandby. Det er dessuten billig å ta båten ut til en av de mange øyene i nærheten. Her finner du herlig, krystallklart vann, koraller og mengder av fargerike fisker.


I Kratie kan du se verdens siste ferskvannsdelfiner. Denne lille byen har en populasjon på ca. 13 000 og ligger rett ved elven Mekong. Markedsplassen er omgitt av gamle, franske bygninger fra kolonialperioden. Det er også fint å bade her da det finnes en rekke store strender med hvit sand.


Det kongelige slottet har vært okkupert av konger siden 1860-årene, og er en av de mest populære turistattraksjonene i Phnom Phen. Selv om turister ikke slipper inn i området hvor kongen selv bor, kan du besøke tronehallen, Chan Chhaya paviljongen og det vakre sølvtempelet.


Angkor Wat er et vakkert tempelkompleks som ble reist på 1100-tallet. Dette er verdens største religiøse bygning og er et utsøkt eksempel på klassisk Khmer-arkitektur. Tempelet har blitt et nasjonalt symbol for Kambodsja og er avbildet på nasjonalflagget.


Wat Ounalom er det viktigste buddhisttempelet i Phnom Penh. Det ble bygget i 1433 og har blitt restaurert etter Røde Khmers ødeleggelser på 1970-tallet.


Er du sliten etter å ha trasket gatelangs i Phnom Phen i flere dager, anbefales en avslappende massasje hos Bodia Spa som ligger sentralt i byen.


Blazing Trails tilbyr en guidet tur på en motorsykkel med fire hjul. Du kjører selv og får muligheten til å smake på lokal mat, utforske templer fra innsiden og møte lokalbefolkningen ansikt til ansikt.


«The Killing Fields» er steder i Kambodsja hvor folk ble brutalt drept av Røde Khmer regimet mellom 1975 og 1979. Opp mot to millioner ble drept i denne perioden. Det mest kjente minnesmerket som har blitt reist i etterkant heter Choeung Ek som ligger ca. 15 km utenfor Phnom Phen. Et senter med gjenstander, fotografier og en kortfilm forklarer hvordan det gikk til at 9000 mennesker ble henrettet nettopp her.


Siem Reap er et stort område med flotte templer og et yrende folkeliv. Lei gjerne en tuk-tuk og la sjåføren guide deg rundt. Det finnes også muligheter for ekskursjoner til flytende landsbyer like utenfor. Her får du et innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever til daglig.