Museer i Kambodsja

I Phnom Penh ligger det nasjonale museet som huser verdens fremste samling av Khmer-kunst. Det finnes omtrent 14 000 gjenstander her, men ikke alle er utstilt samtidig. Utstillingsobjektene er hentet fra ulike deler av Kambodsja, som Angkor Wat og Siem Reap. Noen stammer fra førhistorisk tid mens andre gir et interessant innblikk i Khmer-imperiets glansperiode og fall. Inngangsbilletten koster ca. $3 USD.


Røde Khmers sikkerhetsfengsel 21 (S-21) har nå blitt omgjort til et folkemordmuseum. Den opprinnelige skolebygningen ble bygd om til konsentrasjonsleir da Røde Khmer hadde erobret byen, og ble brukt til systematisk tortur av fangene. Bygningene har ikke blitt forandret siden Røde Khmer etterlot leiren i 1979.


Landminemuseet ligger i nærheten av Siem Reap. Eieren var tidligere medlem av Røde Khmer og ekspert på å legge ut landminer. I dag sørger han for å fjerne dem i stedet og arbeidet finansieres blant annet av museets inntekter. I dette lille museet finnes en rekke landminetyper som er utstilt sammen med bilder av ofre. Du kan også se en informativ video om mineryddingen som pågår i hele landet.